Chocolade ? Altijd een SUPER geschenk idee

Als de temperatuur boven de 24° is in Belgiê of in het land van bestemming dan verzenden we uw pakket niet. We stellen het even uit eventueel.
MIJN ACCOUNT
AANMELDEN
Of

REGISTREER MET UW E-MAILADRES

Registreer

De chocolaterie

Alles start in 1960...

Maurice Vandenbouhede neemt samen met zijn echtgenote Rachel een bakkerij/patisserie over in de Koningin Astridlaan.

Tijdens zijn leertijd in Brussel had hij niet alleen brood en patisserie gemaakt maar daar was ook zijn liefde voor de chocolade gegroeid. Als één van de eerste bakkers in Gent begon hij met het verwerken van heel wat kilos chocolade tot pralines en holgoed.

Hij zou de liefde voor het vak doorgeven aan zijn 2 zonen , Janique en Wim.

Vanaf 1982 ...... stond Janique zijn vader bij in het atelier om het vanaf 1984 volledig de productie in handen te nemen. Hij in het atelier, zijn moeder in de winkel. Vader Maurice kwam wel dagelijks een kijkje nemen in het atelier en liet goedkeurend zijn zoon begaan.

In 1990 nam Janique samen met zijn vrouw Nancy de zaak volledig over.

Met de inrichting van een apart chocoladeatelier op de eerste verdieping ging een droom van Janique in vervulling. De chocoladeverkoop werd verder uitgebouwd. Chocolade was immers Janique zijn grote passie.

Net geen 30 jaar later, in 2019 stopten Janique en Nancy de zaak. Ze zouden het kalmer aan doen.

De liefde voor de chocolade besliste er na een tijdje anders over.

Hun zoon Stijn was als klein ventje dikwijls in het chocoladeatelier te vinden, later zelf aan de machines tijdens de vakantie.

Wat niemand had verwacht gebeurde. Stijn, die ondertussen de hotelschool had afgemaakt kwam eind 2019 met de vraag om samen een chocolaterie te starten.

Stijn zijn toekomstdromen, Janique zijn passie. Veel tijd ging er niet over, de beslissing was gevallen.

In de Mageleinstraat vonden ze het pand zoals ze het in gedachten hadden. Een open atelier waar je zowel van op de straat als van in de winkel de productie in hun kelderatelier kan zien. Bovendien is deze kelderverdieping ook toegankelijk voor bezoek zodat je volledig afgeschermd toch midden in de productie komt te staan.

De kennis die hij meekreeg en nog steeds krijgt van zijn vader, en de opleidingen chocolade die hij volgde maken van Stijn (19 bij de opstart van de zaak) waarschijnlijk de jongste chocolatier met een eigen zaak in België.

Volg ons
 • image description
  image description
  image description
  image description
 • image description
  image description
  image description
  image description
 • image description
  image description
  image description
  image description